Dagbesteding Montfoort (dbM)


Het scholencomplex is een ideale plek voor dagbesteding. Samen met stichting Obliek is er nu ook een dagbestedingsplek georganiseerd voor mensen met een beperking. 
DbM is de tak van stichting Obliek die onder de slogan "dbM, werkt voor u" zinvolle dagbesteding in Montfoort biedt aan mensen met een beperking. Het zijn mensen met bijvoorbeeld een lichte of matige verstandelijke beperking en/of autisme. Zij hebben de maatschappij van alles te bieden, maar hebben daarbij wel wat meer begeleiding nodig dan anderen. Deze begeleiding wordt geheel geboden door de zorgmedewerkers van dbM.

Onze  scholen stellen ruimte en taken beschikbaar voor onze deelnemers. De deelnemers van dbM leveren een bijdrage aan de scholen, kunnen nieuwe contacten aangaan en kunnen hun vaardigheden vergroten. De scholen wordt een aantal taakjes uit handen genomen, zoals het vegen van het zand rond de zandbakken, het bijvullen van toiletrollen en handdoekjes, opruimen van de boeken in de schoolbibliotheek, het slijpen van potloden, div. schoonmaakklussen etc. De doelen van dbM zijn dat de deelnemers kunnen leren en integreren, en dat ze een zichtbare en waardevolle rol krijgen binnen onze Montfoortse maatschappij. Wij hopen dat deze samenwerking niet alleen voor de deelnemers en de scholen, maar ook voor u (ouders) en de leerlingen een fijne toevoeging zal opleveren! 

Obliek is erg blij met de samenwerking met de scholen. Wilt u meer weten over stichting Obliek? Bezoek dan hun website doorop de onderstaande link te klikken. Of bekijk hieronder het promofilmpje van Obliek.

Dagbesteding Montfoort